Gig2u

Benut zelfstandigheid van werknemers.

Plaats hier Gigs:

Werknemers als zelfstandige naast hun vaste baan inzetten.

 

Een win-win situatie!

Aanbieden aan Gig2u staat voor:

benut de zelfstandigheid van de werknemer.

Doe-het-zelf

Plaats je Gig.

Veilig

Alle handelingen veilig via het Regie Informatie Transactie systematiek (RITs)

Direct resultaat

Afgerekend in één handomdraai.

Gig2u tools

Om het zo makkelijk te maken.

opdrachtgever icoon

Als Aanbieder

Registreer je

Maak je Gig aan

Ontvang Gigger op jouw Gig

De boeking tussen aanbieder en Gigger komt digitaal tot stand

Elke Gig wordt direct afgerekend

Zekerheid van legitimiteit door borging (RITs)

telefoon
gig-economy

Gig-economy

500.000 parttimers zoeken meer werk, waarbij zij regie over hun eigen inzetbaarheid nemen door zich aan te sluiten bij diverse (online) platformen en initiatieven die een mogelijkheid bieden om niet als werknemer te functioneren en op meerdere klussen naast elkaar bezig te kunnen zijn; de zogenaamde gig-economy. Er zijn veel voorbeelden van initiatieven zoals het niet moet. Hoe moet het dan wel? Wij hebben de arbeidsrechtelijke en fiscaal-juridische kaders goed onderzocht. Met informatie van de Belastingdienst en met een gespecialiseerd juristenbureau is een modelovereenkomst “kant en klaarwerk” tot stand gekomen waarmee werkaanbieders en Giggers op een juiste manier met elkaar kunnen werken naast de vaste arbeidsovereenkomst.

taxi

Samenwerking met de taxibranche

Gig2U wordt als eerste geïntroduceerd in de taxibranche. De taxibranche kent als geen andere branche veel parttimers. Medewerkers willen graag meer bijverdienen zonder de zekerheid van de arbeidsovereenkomst te verliezen. Vervoerders krijgen steeds meer korte en kleine werkpakketten aangeboden welke veelal niet op elkaar aansluiten. De nieuwe en mogelijk ook toekomstige Taxi-cao maakt het steeds lastiger om korte niet structurele werkzaamheden rendabel weg te zetten bij eigen medewerkers. Deze korte ritten worden daarom vaak weggezet bij uitzendorganisaties/derden.In combinatie met de toenemende schaarste op de arbeidsmarkt staat deze branche voor een uitdaging.

gebruikersvoorwaarden icoon

Visie Gig2u

De ‘Gig-economie’ is een economie die aangejaagd wordt door digitale platformen waar Gig’s door o.a. zelfstandige arbeidskrachten uitgevoerd wordt. Doordat de gebruikers van de Gig-economie zelf verantwoordelijk zijn voor hun handelen (zonder tussenkomst van een derde partij) genieten zij direct resultaat.

 

Missie Gig2u

Digitaal organiseren van eerlijk gebruik voor deelnemers van de Gig-econimie op een wijze dat zij naast hun arbeidsovereenkomst als:

1. zelfstandige

2. in een verlicht administratief systeem

3. direct resultaat te genieten

ambassadeur icoon

Waarom zou je hybride willen werken?

We kennen het al van de auto’s, ze rijden naast de bekende brandstof steeds vaker ook elektrisch. Hybride, de mixvariant dus. Hybride werken betekent meerdere banen (inkomenstromen) naast elkaar hebben. Dat gebeurt steeds vaker met werk, maar is nog steeds redelijk onbekend en onbemind. Dat komt omdat het referentiekader van werken nog heel anders is. Je gaat naar school en daarna ga je werken bij één werkgever. De huidige economische situatie en arbeidsmarkt brengt met zich mee dat we anders zullen moeten kijken naar werk. Er zijn veel kortlopende opdrachten. Vaste banen maken plaats voor kortlopende “klussen”. Een ontwikkeling die ook versterkt is door de opkomst van digitale platformen zoals Uber en AirBnB. Aandacht voor inkomenszekerheid is in deze tijd belangrijk. Deze klusjeseconomie wordt ook wel Gig economy genoemd. Bij Gig2U maken we het mogelijk om als resultaatgenieter naast je vaste baan extra inkomsten te vergaren door Gigs inzichtelijk te maken en hybride werken op een juiste manier te organiseren.